Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

U okovima prkosa

U okovima prkosa - Inna Moore

U okovima prkosa

Autor: Inna Moore

Ovo je treći dio povijesnog serijala “U okovima” i iskreno meni najdraži dio.

Abbot Langdon je najstariji sin u obitelji. On je arogantan, mrski, ozbiljan plemić. Ledeno, neprobojno srce je ono po čemu ga poznaju. Savršeno miran i hladan u svim prilikama. Upravo zato ga iznenađuju reakcije na neposlušnu francusku gospođicu koja se zbog jednog poljupca mora udati za njegovog brata. Nije mogao niti sanjati da će se upravo on morati brinuti o njoj nakon misterioznog nestanka njezinog budućeg muža, a njegovog raskalašenog brata. Jednostavno sam sebi ne može priznati zašto toliko ne podnosi mladu gospođicu, ali vrijeme će učiniti da shvati.

Sabina Hardy je britka na jeziku. Kaže sve što misli i onda kada ne bi trebala. Vjeruje u svoja prava, a pravila i društvene norme prezire. Upravo zbog toga Abbot joj je čista suprotnost. Uporno joj pokušava dokazati gdje joj je mjesto, ali njezin živi duh ne može se tako lako uništiti. Svjesna je svoje ljepote, ali i svoje želje za slobodom. Shvaća da ju samo on može spasiti od sramote, ali kako srušiti zidove koje je on izgradio oko sebe?

Jedva sam čekala dan kada će ova knjiga ugledati svjetlo dana. Jedna od rijetkih knjiga koje sam stvarno nestrpljivo čekala. Najdraža, prekrasna priča o dvoje prekrasnih ljudi. Abbot je lik kakvog obožavam, autorica kao da je stvorila taj lik po mojim vlastitim željama. A Sabina? Svjesna sam po kome je nastao taj lik, ali kao da sam čitala o sebi. Možda mi je upravo zbog toga ovo jedna od najdražih knjiga ikada pročitanih. Zbog toga što sam se pronašla u njoj. Moje želje, snovi, nade. Sve to kao da je zapisano unutra. A stil pisanja ove drage autorice će mi uvijek biti čudo. Stalno uspijeva od svojih priča napraviti originale, nešto što do sada nisam čitala. Predstavlja nam priče, knjige, izmišljene živote na neki realan način. Drukčije. Realnije. Ljepše. Svaki put me iskreno iznenadi. Divim se tom daru i talentu koji ova autorica posjeduje. Mene je osvojila još davno, ali sa svakom pričom je sve bolja i taj talent samo još više brusi i poboljšava. Nevjerojatno koliko se tema, priča, zapleta krije iza jedne osobe.

Ono što mi se još sviđa je naslovnica koja kao da vrišti jesen, moje najdraže godišnje doba. Ali sve njezine naslovnice me osvajaju na prvu.

Ova je priča puna karakterom odličnih i kompleksnih likova. Žena koja ne mari za pravila i muškarac koji bez njih ne zna živjeti za mene su savršen spoj. Ja sam uživala u svakom poglavlju njihove borbe protiv svojih osjećaja, ali i duhovitih prepirkama. Za mene savršena knjiga.

Imate sve moje najiskrenije preporuke za ovu dirljivu, prekrasnu knjigu.

Recenziju napisala: Anamarija Jelić

Podijelite objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)