Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Osvrt Knjižničarka- U postelji s vragom –

Osvrt Knjižničarka- U postelji s vragom –

U postelji s vragom
Fatima S.B.

“Dva plemena, dvije strane, dva naroda vodila su rat već vjekovima.”

Rat u Maroku traje već godinama, a za sklapanje primirja, umjesto potpisivanja mirovnih sporazuma zaraćene strane odlučile su mir potvrditi dogovorenim brakom.
S jedne strane imamo zgodnog ali opakog princa Omara, koji ne preže zbog prolijevanja krvi i također NE, za njega je neprihvatljiv odgovor.
S druge strane žrtva je mlada djevojka Lailayh, kojoj je ovom odlukom zauvijek uništen san.

“E, pa, Ly, što si maštala, to si dobila, iako malo drugačiju verziju. Konj je tu, a princ…tko zna gdje?”

Prisilni brak za sobom nosi razne posljedice, ali Ly je odlučna u svojoj namjeri da bude jedina prinčeva žena, a ne četvrta u nizu.

U tom svom naumu Ly bi usporedila s lukavom malom lisicom, vrlo je maštovita, koristi razne metode kako bi provela svoje naume u djela.
Dok nam je s druge strane Omar, odlučan u svojim namjerama, ni ne shvaća da lagano upada u mrežu koju je sam ispleo.

“Mislio sam da je najteže zaustaviti rat koji je do sada trajao godinama, ali sada sam znao da je najteže zaustaviti rat vrtloga svojih emocija koje bukte kao lava iz vulkana tražeći svoj izlaz i put.”

Jako mi se svidio način na koji nam je autorica kroz vrlo jednostavnu i humorističnu romansu uspjela približiti i opisati neke od običaja Marokanaca.
Također, sviđa mi se uloga koju je dala Ly, od mlade djevojke napravila je snažnu i odlučnu ženu koja se bori za sebe. Jedini dio koji mi se nije svidio je kraj, odnosno nekoliko zadnjih dijaloga, ali čak ni to nije pokvarilo sveobuhvatni dojam ovog romana.
Vjerujem da je U postelji s vragom samo početak jednog niza, jer stekla sam dojam da autorica ima vrlo bujnu maštu i da nas čeka još mnogo njenih romana.

Spoj humora, dirljivih emocija, osobne borbe, vragolije, u ovom jednostavnom romanu garantiraju opuštajuće provedeno popodne u nekom hladu.

“Život i događaji koji nas prate, oblikuju čovjeka.”

Innamorata

#uposteljisvragom #fatimasb #nakladainnamorata#books #citati #booklife #bookstagramcroatia #myphoto #volimknjige #quotes #obiđimosvijetkrozknjige #booksofinstagram #knjige #bookstoread #knjižničarka #volimčitati #bookstragram

Podijelite objavu