Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Kako izabrati savršenu knjigu za svoj ljetni odmor?

Kako izabrati savršenu knjigu za svoj ljetni odmor?

Kako izabrati savršenu knjigu za svoj ljetni odmor?

Ovih dana sa svih nam portala i blogova daju popise najboljeg ljetnog štiva. Često uz bombastične naslove poput NAJBOLJE knjige, NE PROPUSTITE ove naslove, ZA VAS SMO IZABRALI… Nakon čega slijede popisi knjiga. Možda ovi članci izazovu čitateljski FOMO, a možda upravo suprotno, poželite zaobići sve spomenute naslove.
Ponekad su preporuke tematski vezane za ljeto, ponegdje se nabrajaju noviteti. Neki autori takvih članaka možda će nas savjetovati sasvim suprotno i umjesto popularnih laganih naslova zasipati klasicima i naslovima takozvane „fine književnosti“. Bez obzira volite li takve tekstove ili ne, evo što im je svima zajedničko.

Sve liste preporuka govore o knjigama, ne o čitateljima.
A koliko je različitih knjiga, toliko ima i različitih čitatelja. Mi vam možemo pričati o našim knjigama i novitetima, akcijama i ponudi, ali ne znamo kako će izgledati vaše ljeto.
Hoćete li putovati? Ostajte li kod kuće? Hoće li vaše dugo toplo ljeto biti u hladovini nekog bujnog vrta? Ili na palubi brodice gdje vam vjetrić okreće stranice.
Hoćete li ponijeti sa sobom samu jednu knjigu, tek toliko da vam se nađe, ili odlazite opremljeni lepezom priča i žanrova za svako raspoloženje koje bi vas moglo uhvatiti na odmoru. Ako Vam smeta previše prtljage, hoće li pokoji meki uvez biti dovoljan ili nosite sa sobom svoj e-čitač.
Neki čitatelji već imaju svoje duge TBR liste, popise knjiga koje su strpljivo čekale da napokon stigne odmor i malo više vremena za čitanje, dok drugi ovo ljeto žele uživati u najnovijim ljetnim poslasticama.
Naravno ni odmor ne traje cijelo ljeto…

Mogu li nam knjige pomoći zadržati tu atmosferu lijenih ljetnih večeri i kad se već vratimo na posao?
Mi vjerujemo da mogu. Čitanje nije samo uživanje u jednoj priči, čitanje je ritual. Odmor od svakodnevice koji nježno pritišće pauzu na brige i obaveze i omogućuje nam nekoliko sati bijega. Knjige su putovanje i kad ostajemo na mjestu.
Preostaje samo odabrati koju. Jeste li raspoloženi za malo romantike, ljubavnih romana i napete pustolovine? Za urnebesne vratolomije humorističkih romana ili čarobne pustolovine fantastičnih? Odgovor na to pitanje nećete naći ni na jednoj listi preporuka.

Savršenu knjigu za sebe, na koncu možete izabrati samo vi.
Ako je nađete upravo u našoj ponudi, do kraja srpnja kupite je po sniženoj cijeni.

I.F. Martinčić

Podijelite objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)